Gedetineerden lichten mensen via de telefoon op
24 May 2012, 16:30
foto


De politie heeft in drie zaken klaarheid kunnen brengen dat gedetineerden vanuit de gevangenis mensen hebben opgelicht. Diverse slachtoffers hebben aangifte gedaan. Het gaat om mensen die van de overheid te horen hebben gekregen dat hun verzoek voor een grondaanvraag is afgewezen.

De personen werden opgebeld door iemand die op de hoogte was van hun afgewezen verzoek. Zij kregen te horen van de beller dat hij kon zorgen dat hun verzoek alsnog kan worden ingewilligd. Daarvoor moest wel geld worden neergeteld. Wanneer de slachtoffers akkoord gingen met het voorstel werd door de oplichter een taxi naar de woning van de slachtoffers gestuurd om het geld op te halen. Vaak moest de taxi chauffeur het geld bezorgen bij iemand die voor een handelszaak stond te wachten of het geld werd door iemand bij het taxibedrijf opgehaald en werd voor de rit betaald.

Nadat de slachtoffers hun geld hadden afgestaan, hoorden zij niets meer van de beller. De afdeling Fraude heeft uitgezocht dat de oplichters gedetineerden zijn die een gevangenisstraf uitzitten. Vanuit de strafinrichtingen en met behulp van comparanten buiten de gevangenissen wisten zij de mensen op te lichten. Slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan en taxichauffeurs, die over informatie beschikken, worden opgeroepen om in contact te treden met de afdeling Fraude van de politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May