SZN krijgt apparatuur van vrienden Twenteborg Ziekenhuis
24 May 2012, 05:00
foto
Wnd verplegend directeur Ruben Seedo, wnd algemeen directeur Antoine Elias en Henry Wolterson (rechts) bij de symbolische overdracht van de apparatuur.


Het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft van vrienden van Twenteborg Ziekenhuis te Almelo (Nederland) medische apparatuur ontvangen. De gepensioneerde gynaecoloog Otto de Greve, die reeds 11 jaren het ziekenhuis ondersteunt, heeft samen met technicus Henry Woltersom de 11e bezending bij elkaar kunnen krijgen. Het ziekenhuis moest alleen de transportkosten naar Suriname voor zijn rekening nemen.

Het gaat om een welkome en bewuste bezending volgens waarnemend directeur Antoine Elias. De samenstelling van de artikelen is op basis van de nood die er heerste aan dit soort apparatuur. Er is goede afstemming geweest over de gift. De samenwerking met De Greve, dateert vanaf 2002 en is al de jaren in stand gehouden door de opeenvolgende leidingen van het ziekenhuis.

Gat dichten
De keus aan apparatuur zal het gat dat er bestond, goed kunnen dichten. De bezending bestaat onder andere uit 6 stuks ECG apparatuur, verplaatsbare onderzoeklampen, sterilisatorapparaat, mobiele kar voor medische instrumenten, vernevelingsapparaat, 6 monitoren met toebehoren, bestemd voor de IC/MC afdeling en de kinderafdeling.

Elk jaar is De Greve tenminste een maand ter beschikking van het ziekenhuis, waar hij zijn krachten geeft. Dit doet hij al elf jaren. De technicus Woltersom is ook een aantal keren hier geweest om de apparatuur die reeds gedoneerd was, te inspecteren en waar nodig reparaties uit te voeren. Het is de laatste missie van deze heren. De Greve gaat namelijk met pensioen en Woltersom zal het wat rustiger gaan doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May