Suriname bespreekt samenwerking met Colombia
24 May 2012, 04:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken


Suriname en Colombia bespreken de komende drie dagen op welke manier zij inhoud kunnen geven aan een verdere verdieping van hun bilaterale samenwerking. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken reist donderdag af naar het Zuid-Amerikaanse land. Dit gebeurt op uitnodiging van zijn Colombiaanse ambtgenoot, Maria Angela Holguin.

Met Lackin reizen mee, governor Gillmor Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname, de ondernemer Dilip Sardjoe, Henk Naarendorp als voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken en enkele hooggeplaatste ambtenaren. Tijdens dit bezoek zal gesproken worden over samenwerking op de gebieden: energie, handel, veiligheid en justitiële samenwerking. Daarnaast zal ook gesproken worden over de bloementeelt en de koffiecultuur. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt in een persbericht dat deze besprekingen een uitvloeisel zijn van het onderhoud dat Lackin eerder met zijn Colombiaanse collega had tijdens de summit of the Americas in april, in Cartagena.

Gezondheidszorg
Suriname en Colombia zijn op 22 juni 1978 diplomatieke betrekkingen aangegaan. De bilaterale betrekking tussen de beide landen heeft zich volgens Buza sterk ontwikkeld op het gebied van gezondheidszorg. Zo kunnen Surinamers in Colombia voor medische hulp, via een special daarvoor opgezet gezondheidsprogramma.

Suriname en Colombia hebben al een nauwe samenwerking in de Verenigde Naties, de Organisatie van Amerikaanse Staten, de gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (Celac), de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) en de Organisatie van het verdrag voor Amazonische Samenwerking (ACTO)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May