Ambassadeur Nay leest voor op Kinderboekenfestival
24 May 2012, 03:00
foto


Het kinderboekenfestival is in volle gang. De Amerikaanse ambassadeur, John Nay, zal donderdag voorlezen uit het boek ‘Pelifant en Olikaan’. Het boek is in vier talen geschreven.

Bezoekers aan het Kinderboekenfestival 2012 kunnen op de vierde dag genieten van de presentatie van de boeken ‘Draken en Heksendrank’ van Marja Themen en ‘Patrick en Bello’ van Carla Rees.

Het evenement wordt voor de 13de keer gehouden en is onderdeel van het meerjaren programma Kinderboekenfestival 2011-2013 met als thema www.welzijn. Jaarlijks bezoeken ruim 40.000 mensen het festival. In schoolverband nemen ongeveer 5.000 kinderen deel aan het ochtendprogramma. De kinderen kunnen in de ruim 100 stand meedoen aan verschillende educatieve creatieve boekactiviteiten.

Zo hebben ongeveer 500 scholieren de launch van de cd ‘Lekker in je vel', het themalied van het programma voor ‘Gezondheid en Welzijn’, meegemaakt. Dit programma van het ministerie van Volksgezondheid moet kinderen bewust maken van de gezondheidsregels die niet overdraagbare aandoeningen en ziekten voorkomen. Samen met gezondheidsminister Michael Blokland hebben de kinderen getoond dat lichaamsbeweging goed is voor een gezond leven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May