Minister Blokland krijgt huiswerk mee bij PCS
23 May 2012, 20:00
foto
Minister Michel Blokland toont het houtsnijwerk dat hij heeft ontvangen van PCS om in zijn werkkamer op te hangen. Links wnd. algemeen directeur Dayasankar Mathoera. (Foto: Rachel Dompig)


Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft tijdens zijn oriëntatiebezoek aan het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) vandaag, meteen huiswerk meegekregen. De voorzitter van de bond bij deze instelling, Carmen Brondenstein, had een petitie klaar voor de bewindsman. Ze wees erop dat een groep werknemers, die jarenlang op contract basis werkt, in vaste dienst genomen dient te worden. Dit is wel het geval bij andere ziekenhuizen.

Waarnemend algemeen directeur Dayasankar Mathoera ondersteunde de bond. Hij merkte op dat het gaat om mensen die zich enorm inzetten. Het is volgens hem heel belangrijk dat de personeelsleden een vaste instelling krijgen. Het gaat om 82 personen die op basis van een arbeidsovereenkomst werken. Zij moeten gegarandeerd zijn van hun pensioen. Blokland deed nog geen toezegging aan het PCS, maar de directie, bond en personeel rekenen wel op zijn ondersteuning.

Blokland liet zich informeren over de geschiedenis, bedrijfsontwikkelingen, belangrijke uitgevoerde en nog uit te voeren projecten. Ook de knelpunten werden naar voren gebracht. Om een beter beeld te krijgen is er een presentatie verzorgd door Mathoera. “Geestelijke zorg is altijd een stiefkind geweest, maar daar zal verandering in komen”, beloofde Blokland. Hij zei trots te zijn op het personeel en erkende dat de mensen trouw zijn aan hun werk. De minister, die vergezeld was door directeur Marthelise Eersel, kreeg een rondleiding in het PCS.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May