'Celebrations in Movement' uiting nationale diversiteit
22 May 2012, 02:30
foto


De leerlingenvoorstelling van Moira Morroy’s Movement Studio krijgt dit jaar een nationaal karakter. De school vat allerlei gedenkdagen en feestelijke gebeurtenissen in één voorstelling 'Celebrations in Movement'.

In creatieve choreografieën beelden leerlingen van 3 jaar tot volwassenen religieuze dagen zoals Diwali, Kerst, Id-Ul-Fitr en algemene feestdagen als de jaarwisseling, carnaval en de Onafhankelijkheidsdag uit. De studio viert in oktober haar tienjarig bestaan en heeft hieruit inspiratie geput voor de leerlingenvoorstelling voor het pinksterweekend.

De muziek waarop de leerlingen dansen is gevarieerd, maar leunt sterk aan populaire muziek. Er is een klassiek stuk, een Bollywood nummer, Gamelang en Chinese pop-rock gebruikt voor 'Celebrations in Movement'. De rolstoeldansers en dansers met een gehoorbeperking maken ook deel uit van de voorstelling.

Moira Morroy’s Movement Studio viert met het optreden ook de samenwerking met collega’s Namita Ajodhia, Dwight Warsodikromo en Rekha Mungra. Speciaal zijn ook de choreografieën van de ex-leerlingen Rebecca Issa en Candice Chehin. 'Celebrations in Movement' is te zien in Theater Thalia op 25, 26 en 27 mei.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May