Educatieve dagtocht St Antoniusschool herleeft
21 May 2012, 12:00
foto
De St.Antoniusschool begint weer met educatieve dagtochten. (Foto: Isaak Poetisi)


De St Antoniusschool te Galibi treft voorbereidingen om 22 scholieren van de zesde klas naar Paramaribo te brengen voor een educatieve dagtocht. Deze trip wordt na twee jaar weer gedaan.

De kinderen zullen van 18 tot 20 juni bezoeken brengen aan De Nationale Assemblee, Fernandes Bakkerij, het Kinderboekenfestival en belangrijke monumenten. Ze gaan ook naar het schildpaddencentrum. De zesde klassers zijn namelijk lid van de Kadura Club. (Kadura betekent schildpad in het Caraïbs). De World Wildlife Foundation (WWF) heeft de club opgericht.

Schoolhoofd Dayenne Lieuw A Len legt uit dat deze activiteiten inhoudelijk verband houden met de schoolvakken. “Het gaat voornamelijk om zaken die tot hun belevingswereld horen.” De educatieve dagtocht kost de school SRD 8.000. Voor de scholieren is de trip een motivatie gelet op de komende schooltoets, zegt het schoolhoofd. “Het is ook van belang voor scholieren, die niet eerder in Paramaribo zijn geweest.”

Slagingsresultaat
Twee jaar terug waren alle leerkrachten mee op de dagtocht. “De motivatie van de kinderen was beter en dat was te merken aan het hoger slagingsresultaat”, zegt Ariola Janki, leerkracht van de zesde klas. Ze vindt het jammer dat dit project door gebrek aan geld de afgelopen twee jaren is gestagneerd. De schoolprestaties zijn dan ook sterk teruggevallen in deze periode, weet ze te vertellen. Was het slagingspercentage op deze school in 2009 nog 98%, vorig jaar was dat 33,1%.

De school heeft het bedrijfsleven en het WWF aangeschreven voor donatie. De kosten voor de boot en het verblijf zijn al binnen. Voor de reis naar Paramaribo en de voeding van de kinderen, wordt nog naar middelen gezocht.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May