Jongeren Caricom en Unasur werken aan integratie
21 May 2012, 02:00
foto
Raynell Fraser, Caricom jeugdambassadeur


De band tussen de jongeren van Caricom en Unasur zal worden verstevigd. Hiertoe wordt van 10 tot 16 juni twee vergaderingen van jeugdvertegenwoordigers gehouden in Suriname. Alle Caricom jeugdambassadeurs zullen hierbij aanwezig zijn. Zij zullen geinstalleerd worden door president Desi Bouterse, die nu de voorzitter is van de Caricom.

De president en minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken vinden dit een bijzonder belangrijke ontmoeting tussen de jeugdigen van de regio. Dit moet de integratie in de regio ten goede komen. Er zullen afspraken gemaakt worden op de bijeenkomst om intensief met elkaar samen te werken.

Voorbereiding
Caricom Youth Ambassador Raynell Fraser zegt, vanuit Guyana desgevraagd aan Starnieuws, dat de voorbereidingen vorderen. Hij is samen met het Caricom-secretariaat bezig met de organisatie van deze bijeenkomst. Naast de samenwerking met Unasur zullen de Caricom jeugdambassadeurs zich buigen over de hervormingen die doorgevoerd moeten worden. De Caricom jeugdambassadeurs bijeenkomst wordt gehouden van 10 tot 14 juni. Direct daarna volgt een tweedaagse bijeenkomst tussen de Caricom jeugdambassadeurs met de jeugdvertegenwoordigers uit andere landen uit de regio.

Tijdens de Unasur bijeenkomst zullen de jongeren discussiëren over versteviging van de banden in de regio via cultuur. Fraser zegt dat er een hoog niveau van interactie ontwikkeld zal worden binnen de Caricom en Unasur. Er zal een slotdocument komen, waarin vastgelegd zal worden hoe een duurzame relatie kan worden ontwikkeld tussen de Caricom en de Zuid-Amerikaanse regio.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May