Blokland: 20% bevolking niet verzekerd
20 May 2012, 13:00
foto
Minister Michel Blokland


Ruim 20% van de bevolking is medisch niet verzekerd. Ongeveer 130.000 personen beschikken over een on- en minvermogend kaart. Dat komt neer op een kwart van de samenleving. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid zegt dat het invoeren van een algemene ziektekosten verzekering lang kan duren. Daarom moet er gewerkt worden aan een andere vorm van verzekering.

Blokland zei zaterdag op een persconferentie in Nickerie dat deskundigen bezig zijn uit te zoeken hoe iedereen verzekerd kan worden. Er moet hiervoor wetgeving komen. Net zoals alle verkeersdeelnemers verzekerd zijn, moet ook de groep die geen medische voorzieningen heeft, verplicht worden om hiervoor te zorgen.

Ordening nodig
Te veel mensen beschikken over een on- en minvermogend kaart van de overheid. Blokland merkt op dat het systeem niet waterdicht is. Mensen die voldoende verdienen, komen ook in het bestand voor. Het ligt in de bedoeling om deze groep ook onder te brengen in een verzekeringsvorm, waardoor het bedrag beter begroot kan worden.

Blokland merkt op dat er al voor de invoering van het Staatsziekenfonds (SZF) gesproken werd over een algemene ziektekosten verzekering. Volgens de bewindsman moet er een nuchtere oplossing worden gezocht, waardoor dit probleem opgelost wordt. Hieraan wordt volgens hem gewerkt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May