Directeur Volksgezondsheid: Griepvirus heerst
20 May 2012, 08:00
foto
Marthelise Eersel, directeur Volksgezondheid


Directeur Marthelise Eersel van Volksgezondheid bevestigt dat het griepvirus heerst. Zij is hier ook de dupe van geworden. Eersel zegt aan journalisten dat het een normaal verschijnsel is dat van tijd tot tijd er sprake is van een epidemie.

Eersel, die ook arts is, adviseert het publiek om vaker de handen grondig te wassen. Bij het niezen moet de hygiëne in acht worden genomen. Zij geeft aan dat mensen die griep hebben op tijd naar de dokter moeten. Door de griep kunnen mensen last hebben van bronchitis. Patiënten kunnen ook een longontsteking oplopen.

"Het gaat om een normaal verschijnsel dat in de hele wereld optreedt", legt Eersel uit. Zij benadrukt dat de samenleving niet ongerust hoeft te zijn. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg is alert en heeft een hotline. Mensen die extra risico lopen, zijn gevaccineerd. Eersel merkt op dat het H1N1-virus, dat drie jaar geleden voor paniek zorgde, intussen behoorlijk is verzwakt. Zij vraagt de mensen om oplettend te zijn en een arts te raadplegen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May