Lessen Covab worden deze week hervat
20 May 2012, 06:00
foto
Minister Michel Blokland (Volksgezondheid) laat zich informeren over de situatie door de coördinator van Covab, Reda Kajansie.


De lessen van de Centrale Opleiding Verpleegkundigen en Aanverwante Beroepen (Covab) in Nickerie zullen deze week worden hervat. De Islamitische school waar Covab ondergebracht was, heeft ernstige schade ondervonden van rukwinden. Het dak is weggewaaid en de materiële schade is groot.

De Wingroep in Nickerie heeft Covab voorlopig onderdak geboden, waardoor deze week de lessen normaal verzorgd kunnen worden. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid is blij met de hulp die er geboden is. Hij oriënteerde zich zaterdag ter plekke. Hij bedankte stichting Win, waarvan Antoine Elias voorzitter is, voor de geboden hulp.

Elias, die ook waarnemend directeur is van dokter L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie, zei dat het belangrijk is dat de lessen niet onderbroken worden. Twee derde van de studenten die deze opleiding volgen, zijn verbonden aan de ziekeninstelling. Het ministerie is op zoek naar een structurele oplossing voor Covab Nickerie, die werkt aan het opzetten van een eigen gebouw.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May