Districtentour om taboe borstkanker te doorbreken
20 May 2012, 04:00
foto
Op Klaaskreek werd zaterdag een loop gehouden om mensen bewust te maken van borstkanker. (Foto: Ramon Keijzer)


De stichting Pink Ribbon is gestart met de districtentour, waarbij de plaatselijke bewoners ingelicht worden over borstkanker. De bedoeling is om de taboe die hierover bestaat te doorbreken door de mensen persoonlijk te spreken. Dit zegt Karin Refos van de organisatie. De bewoners van Klaaskreek zijn zaterdag hierover geïnformeerd.

Refos merkt op dat het in de bedoeling ligt om alle districten met deze informatiesessies aan te doen. De mensen kunnen dan zelf met vragen komen. Daarnaast zijn er ook opvoeringen over de ziekte. Op Klaaskreek hebben de kinderen een liedje gemaakt over deze ziekte en dit voorgedragen. Refos constateert dat mensen beter de informatie ontvangen die in eigen omgeving op een begrijpelijke wijze wordt gepresenteerd. De taboes worden gemakkelijker doorbroken en de personen kunnen dan vrij over de ziekte praten.

Na Klaaskreek zal ook Brokopondo en Brownsweg aangedaan worden. Goudmaatschappij Iamgold, actief in Brokopondo, heeft deze sessies aangevraagd. Refos benadrukt dat veel mensen, ook uit de districten, mee hadden gedaan aan de Pink Ribbon Loop op 8 maart. “Het is erg belangrijk om de mensen alert te maken over borstkanker, maar ook hoe ze ermee moeten omgaan. Jaarlijks overlijden veel vrouwen aan borstkanker, terwijl deze behandeld kan worden. Ook mannen kunnen aan borstkanker lijden”, stelt Refos.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May