President belooft getroffen Nickerianen hulp
18 May 2012, 14:55
foto
President Desi Bouterse troost mevrouw Banarsi die veel schade heeft ondervonden van de rukwind.


President Desi Bouterse heeft vandaag in Nickerie aan de mensen die schade hebben ondervonden door de rukwinden, beloofd dat de regering na zal gaan hoe een bijdrage geleverd kan worden. De schade wordt niet vergoed door de verzekering omdat het om een natuurramp gaat. De president is met een heli naar Nickerie gegaan en heeft zich georiënteerd op diverse plekken.

"Wij zullen kijken wat de procedure is, maar we zullen het vergoeden. U hoeft niet te huilen, want de regering zal alles doen om u te helpen. Ik heb begrepen dat u net klaar was met uw huis. A regering sa du alla sani, yu no musu krey", troostte de president de huilende mevrouw Banarsi. Het dak van haar huis is gisteren weggerukt door de wind. Bouterse zei dat de hulp snel zal komen. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh en zijn team zijn al bezig.

De president heeft verschillende mensen die slachtoffer zijn geworden aangehoord. "Ik heb niks meer. Mijn matras is nat geworden. Ik ben zoveel kwijt", kreeg de president van een ander slachtoffer te horen. Alle slachtoffers willen hun verhaal kwijt. De mensen zijn blij met de attentie van het staatshoofd. "De regering zal het probleem oplossen", beloofde de president. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is. Deze wordt in kaart gebracht en er zal een rapport worden opgemaakt voor de regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May