Paal en Tarnadi willen ontwikkeling in Coronie
18 May 2012, 00:00
foto
Districtscommissaris Roline Samsoedien geflankeerd door Anton Paal (links) en Remie Tarnadie vorig jaar maart, bij de installatie van dc Hariette Ramdien.


Beide parlementariërs van Coronie, Anton Paal en Remi Tarnadi, willen dat het district eindelijk tot ontwikkeling gebracht wordt. Voor de verkiezing zijn er beloftes gedaan aan de Coronianen en na twee jaren is er nog weinig van terecht gekomen. De nieuwe districtscommissaris, Harold Sijlbing, zal zijn volledige krachten moeten geven om het district te helpen ontwikkelen.

Paal en Tarnadi merken tegenover Starnieuws op de dc vooral de eenheid onder Coronianen moet terug brengen. “Zolang er geen politieke rust is in het district, zal de eenheid er niet zijn. Daarom is het erg belangrijk om te werken aan de eenheid”, stelt Tarnadi. De parlementariërs benadrukken dat de rijstsector tot bloei gebracht moet worden, fruitteelt moet meer aandacht krijgen en bijenteelt moet commerciëler worden. Daarnaast moet de kleinschalige onderneming een stimulans krijgen. Coronie moet meer dan de tentjes langs de straat hebben, meent Paal.

Beloften waarmaken
Paal vindt het vreselijk dat de ravage die aangericht is in het Coppenamegebied door de illegale zandafgravingen nog steeds doorgaan. “Er zijn al gesprekken gevoerd om de rijstbouw te stimuleren en aan te pakken. De bouw van woningen moet voortgang vinden. Samenwerken is erg belangrijk om het district op te kunnen bouwen. Er wordt gesproken over het kokosdistrict, terwijl in vergelijking met het buitenland onze aanplant niks voorstelt”, deelt Paal mee.

Tarnadi en Paal hebben hun ondersteuning aan Sijlbing toegezegd. Hij zal het roer overnemen van districtscommissaris Harriet Ramdien, die ontlast is uit haar functie. De volksvertegenwoordigers merken op dat meer dan twee jaren voorbij zijn gegaan en dat de beloftes nog niet nagekomen zijn. De resterende tijd moet echt gebruikt worden om Coronie vooruit te brengen. “Als we de beloofde zaken niet waar kunnen maken, dan kunnen we de Coronianen niet meer onder ogen komen. Hoe moet ik voor de komende verkiezing weer een beroep op ze doen? Ik kom dan toch niet meer geloofwaardig over”, zegt Paal.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June