Ondervoedingscrisis Niger breidt zich uit
18 May 2012, 08:00
foto


Een stijgend aantal kinderen in Niger hebben medische behandeling nodig. De maandenlange waarschuwingen van de hulporganisatie ‘Save the Children’ hebben een ernstige ondervoeding in Niger niet kunnen voorkomen.

Volgens de liefdadigheidsorganisatie zijn meer dan zes miljoen mensen geraakt in Niger en ongeveer 18 miljoen in de Sahel regio. Een stijgend aantal kinderen behoeft nu medische behandeling, omdat hun toestand verder verslechtert. De crisis bereikt een nieuw dramatisch punt. Niger ligt aan de zuidelijke kant van de Sahara.

De waarschuwing van ‘Save the Children’ zal hoogstwaarschijnlijk in het weekend worden besproken als de G8-top zich dit weekend buigt over de voedselzekerheid. De organisatie zegt dat het nu gaat om een reactie op de noodsituatie.

Record voedseltekorten
De alarmklokken voor Niger, met zijn record aan ernstige voedseltekorten, luidden sinds eind vorig jaar na de onregelmatige regenval die een schaarste aan gewassen tot gevolg had. Ook de prijzen van voedingsmiddelen stegen enorm. Hulporganisaties hebben geprobeerd om de impact te beperken.

In totaal lijden 25% van de kinderen wereldwijd aan chronische ondervoeding. De huidige voedselcrisis in Afrika, komt daar nog bovenop, zegt ‘Save the Children’. De hulporganisatie vreest dat de G8-leiders harde afspraken om ervoor te zorgen dat de kinderen niet alleen genoeg te eten hebben, maar ook het juiste soort voedsel en voeding krijgen, uit de weg zullen gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May