Gedetineerden leren hydraulische graafmachine bedienen
17 May 2012, 19:00
foto


32 gedetineerden uit acht gevangenissen worden getraind om met een hydraulische graafmachine om te kunnen gaan. Veertien penitentiaire ambtenaren hebben de training gevolgd. Zij zullen op hun beurt de gedetineerden de technieken bijbrengen.

Gedetineerden kunnen na hun invrijheidstelling moeilijk aan een baan komen en vervallen soms weer in de criminaliteit. “De reden hiervoor is de lage scholing of omdat er geen of onvoldoende werkgelegenheid is. In de goud- en productiesector kan deze groep wel aan bod komen, maar wordt zij meestal niet aangenomen, vanwege het ontbreken van de nodige kennis en opleiding”, zegt de voorlichtingsdienst van het ministerie van Justitie en Politie.

Certificaat
De afdeling Delinquentenzorg heeft ervoor gezorgd dat de training: ‘Introductie hydraulische graafmachine’ samen met N.V Surmac wordt verzorgen. Na deze training hebben de gedetineerden een certificaat dat internationaal erkend is en waarmee ze een baan kunnen vinden in de mijnbouwsector.

Vandaag is er een begin gemaakt met de strafinrichting Santo Boma, waar acht jongemannen, die binnenkort de gevangenis mogen verlaten, zijn getraind. Deze training duurt twee dagen. Na afloop van de training hebben de deelnemers inzicht gekregen in machine introductie, veiligheidsvoorschriften en operationele procedures, het belang van goed onderhoud en veilige werking en het uitvoeren van shift controles en dagelijks onderhoud van de machine. De training is kosteloos verzorgd door Surmac.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May