Samenleving krijgt inzicht in kustbeschermend project
17 May 2012, 02:00
foto
Het Bigi Pan beheersgebied


Vissers, imkers, jagers, gidsen en de locale autoriteiten in Nickerie zullen de eersten zijn om kennis te nemen van het project “Suriname Coastal Protected Areas Management”. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond-en Bosbeheer (RGB) zal met een serie workshops dit project bij de gemeenschap introduceren.

Met de bijdrage van de participanten zal het ministerie nagaan welke rol deze willen vervullen bij het verbeteren van het management van de beheersgebieden Bigi Pan, Noord-Coronie en Noord-Saramacca.Binnen dit project moet in 2014 een effectief en efficiënt beheerssysteem van de kustbeschermende gebieden zijn gerealiseerd. Daarbij moeten ook duurzame financiële mechanismen zijn ontwikkeld.

Om duurzaam gebruik te maken van deze estuariene gebieden, ontkomt het ministerie er niet aan om continu na te gaan welke de behoeften zijn. Het project om tot een beter beheerssysteem te komen van de kustbeschermende gebieden, wordt gefinancierd door het Small Grant Program van de UNDP; de zogenoemde GEF-projecten. Er wordt gekeken naar andere lopende projecten, die kunnen worden samengetrokken dit plan. Ook worden potentiële projecten die de doelen van het GEF/UNDP ondersteunen, geïdentificeerd.

De serie workshops start op 21 mei in het district Nickerie. Coronie wordt op 28 mei aangedaan en wordt de serie afgesloten in Saramacca op 9 juni.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May