Belfort: Leven medemens niet inzetten voor eis
16 May 2012, 16:30
foto
Brandweercommandant Cecil Waal geeft minister Belfort een aandenken voor zijn kennismakingsbezoek. (Foto: Raoul Lith)


Tijdens het bezoek van minister Edward Belfort van Justitie en Politie aan het Korps Brandweer Suriname vandaag, is niet gesproken over de eisen van de bond rond de inschaling in het Functie informatie systeem van de overheid (Fiso). "Ik wil hierbij gelijk een beroep doen op u om nimmer de mens in nood, dan wel het leven van uw medemens als inzet te gebruiken voor welke eis dan ook. Een mensenleven is niet uit te drukken in geld of welke beloning dan ook", zei de bewindsman. Deze boodschap was duidelijk voor de bond bestemd.

De 'toespraak' van bondsvoorzitter John Seedorf duurde nog geen twee minuten. Hij merkte op dat de minister in een rijdende trein is komen stappen. Seedorf wil de vraag beantwoord hebben of de brandweer een sterke of zwakke organisatie is. Hij wil met de minister om de tafel gaan zitten, waarbij niet alleen financiële kwesties maar ook beleidszaken aan de orde zullen komen.

Dynamische organisatie
Brandweercommandant Cecil Waal merkte op dat het korps een dynamische organisatie is en telt 650 personeelsleden. Hij deelde mee dat het brandweeronderwijsplan, in afrondingsfase is. Na goedkeuring kan dit plan een kwalitatieve bijdrage leveren. De brandweerzorg zal landelijk zoveel mogelijk verbeterd worden. Waal vroeg de aandacht van de minister voor formalisering van de organisatiestructuur, die reeds aangeboden is aan Binnenlandse Zaken.

Belfort vroeg de commandant van de brandweer om er alles aan te doen om de preventie-units optimaal te laten functioneren. De samenleving moet worden voorgelicht over de risicosituaties. Dit moet niet alleen op radio en tv gebeuren, maar ook in de persoonlijke sfeer. "Laat uw manschappen, terwijl zij op hun post zijn, bij toerbeurt de wijken bezoeken en huisbezoeken afleggen en vertellen over veiligheid en in het bijzonder de brandveiligheid. Bezoekt u de scholen, de bedrijven en andere organisaties", stelde de minister.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May