Politieambtenaren starten met beroepsvaardigheidstraining
16 May 2012, 05:00
foto
Minister Edward Belfort overhandigt een kogelwerend vest aan waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. (Foto: Raoul Lith)


Minister Edward Belfort (Justitie en Politie) gaf dinsdag het startsein voor de integrale beroepsvaardigheids training voor politieambtenaren. De bewindsman en waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie wezen erop dat training belangrijk is om kwalitatief werk te leveren. "Het Korps Politie Suriname moet gezond gemaakt worden, om de gemeenschap te dienen. De politie moet in conditie zijn", benadrukte de bewindsman.

Belfort benadrukte dat de training belangrijk is om goed te kunnen handelen in de praktijk. Het gaat om een integrale aanpak waarbij alle zaken aangepakt zullen worden. Er zal ook gelet worden op de haardracht, de tatoeages en oorbellen. Het imago van de politie zal worden opgevijzeld. Er worden ook voertuigen en andere benodigdheden aangeschaft voor de politie. De minister heeft 350 kogelwerende vesten overhandigd aan het korps. Hij drukte de mensen op het hart om zich goed te beveiligen om zware criminaliteit aan te pakken. Hij wees erop dat de vesten nodig zijn om veilig te werk te kunnen gaan.

Het is menens
De bewindsman benadrukte dat het menens is met de aanpak van de criminaliteit. Hij heeft de vorige week een toespraak gehouden, waarna hij veel complimenten heeft gekregen. "Maar de mensen die mij kennen, die weten dat ik het ook meen", benadrukte hij. De bewindsman wees erop dat discipline en training belangrijk zijn. "Het gaat niet alleen om schieten. Het gaat om denkend handelen en niet gewoon schieten. Alvorens u besluit om het wapen te trekken, moet u alles in overweging nemen. U leert niet schieten om uw wapen zomaar te gebruiken. U moet uw handvest doornemen", hield hij de politieagenten voor. Hij merkte op dat alle spullen die aangeschaft worden, geld kosten. Het gaat om staatsmiddelen waarmee zuinig omgegaan dient te worden.

"Ik roep de politiemannen van diverse afdelingen om zich klaar te maken om ten strijde te trekken. Wij gaan alle krachten nodig hebben. De zeven-drie posten zullen niet opgeheven worden, maar de mensen zullen in het systeem van integrale aanpak gebracht worden", hield de mensen de politieambtenaren voor. De bewindsman hield de mensen voor dat de politie in het veld moet. Hij merkte op dat de politie altijd waakzaam moet zijn. Soloacties moeten vermeden worden. "Wij gaan voor een gecoördineerde aanpak", zei Belfort.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May