Albina beklaagt zich over slopen infrastructuur
15 May 2012, 08:00
foto
Dalian dumpt afval-asfalt op het terrein van een ondernemer.


Mensen uit Albina zijn niet te spreken over de enorme schade die het bedrijf Dalian veroorzaakt aan de infrastructuur. De afgelopen dagen zijn de zware oranje trucks weer gesignaleerd in Albina Centrum. Starnieuws was getuige van dat een van de trucks, een lading afval-asfalt dumpte op een terrein van een ondernemer nabij de sluis bij Ajoemarakreek.

Andy Janki, beleidsadviseur op het ministerie van Openbare Werken geconfronteerd met de situatie, belooft gepaste maatregelen te zullen treffen. Eind vorige maand hebben de zware trucks enorme druk uitgeoefend op de wegen in Albina, die daar niet berekend voor zijn.

Ongerief
Het asfalteringsbedrijf Tjongalanga moet gebruik maken van de wegen in Albina Centrum, vanwege asfalteringswerkzaamheden van de vier kilometer wegstrekking van Pierrekondre naar Erowarte. Het gevolg daarvan is dat de hoofdwaterleiding van asbest, in de Wilhelminastraat op drie plaatsen sprong. Grote delen van Albina moesten het gedurende drie dagen voor langere tijd doen zonder water uit de kraan.

Door de kritieke situatie ontwijken de vrachtwagens van Tjongalanga de reeds kapotte Wilhelminaweg, via de Mohamed Joenus Williamweg, die deels van lateriet is. Deze weg komt uit bij de brug over de Ajoemarakreek. De bewoners vinden dat Openbare Werken, die controle uit moet oefenen, maatregelen moet treffen omdat de trucks van Dalian de reeds verzwakte wegen verder kapot maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May