Fortuna pakt puntje tijdens de Lidbonden-toernooi
14 May 2012, 04:00
De ploeg van Fortuna uit Saramacca.

Fortuna, semikampioen van de Saramacca Sport Bond, en De Ster, kampioen van Nickerie, deelden zondag de punten. De wedstrijd eindigde 2-2 bij de voortzetting van het zevende SVB-Integra Marine Portservices Lidbonden-toernooi in Nickerie.

Nadat de ploegen ongeveer vijftien minuten verkennend voetbalden, nam Fortuna de leiding in de 16e minuut. Gregory Renfurm gaf een heel slimme pass tussen twee verdedigers van De Ster aan Rafael Renfurm, die geen fout maakte. Hij verschalkte doelman Sergio Tjin A Ton van De Ster en bracht de stand op 1-0 voor Fortuna. Kort na dit doelpunt zocht De Ster de aanval op. In de 28e minuut gaf Henk Godliep een keurige diepte pass aan Mugaphio Milano. Hij nam de bal keurig mee en na twee stappen te hebben gemaakt, kogelde hij het projectiel in de verste hoek, onbereikbaar voor de doelman Mariano Saman van Fortuna. Hiermee bracht hij de stand op gelijke hoogte 1-1, wat ook de ruststand werd.

Kansen niet benut
Na de rust, en wel in de 54e minuut, ontstond er een communicatiestoornis in de verdediging van Fortuna. De speler Desmond Bonaparte van De Ster zag dat, hij glipte tussen beide verdedigers door en plaatste de bal tussen de benen van doelman Mariano Saman. Hij bracht de stand op 2-1 in het voordeel van De Ster. In de 71e minuut van de wedstrijd, na een rebound van de bal tegen de deklat, wist de speler Melvin Ost van Fortuna de stand in evenwicht te brengen 2-2. Na dit doelpunt was alles wat de klok sloeg Fortuna, maar de jeugdige spelers waren te enthousiast en verknalden de kansen.

Na de wedstrijd gaf de trainer van Fortuna, Rinaldo Pryor, aan dat zijn club te nonchalant omging met de kansen die geschapen waren. Volgens hem mag De Ster blij met de uitslag, want Fortuna gaat voor topsectie voetbal.
De trainer van De Ster, Ernandes Winter, gaf aan dat de tegendoelpunten te wijten zijn aan slordigheid van de verdediging. Er waren veel verkeerde passen en gebrek aan conditie. Wil de ploeg zich volgens hem revancheren dan zullen de trainingen opgevoerd moeten worden.