Mexicaanse politie vindt 49 verminkte lichamen
13 May 2012, 18:00
foto
De Mexicaanse politie blokkeerde de weg nadat de lijken waren aangetroffen.


In de buurt van de Noord-Mexicaanse stad Monterrey heeft de politie 49 verminkte lichamen gevonden. De lijken waren verpakt in plastic zakken.

De lichamen van 43 mannen en zes vrouwen waren gedumpt op een weg 180 kilometer verwijderd van de Amerikaanse grens. De moorden lijken de laatste te zijn in een reeks van brute moorden die verband houden met rivaliserende drugskartels.

Sinds 2006, toen president Felipe Calderon het leger heeft ingezet om deze bendes te bestrijden, zijn tienduizenden mensen gestorven in Mexico.
De ontdekking vanmorgen vroeg nabij de stad van San Juan, had tot gevolg dat de autoriteiten de snelweg van Monterrey naar de grensstad Reynosa direct afsloten. De grimmige ontdekking komt slechts enkele dagen nadat de politie de uiteen gereten, onthoofde lichamen van 18 mensen in twee verlaten auto's in het westen van Mexico heeft gevonden.

Drugsbendes hebben eerder lichaamsdelen verspreid op openbare plaatsen achtergelaten als waarschuwing voor rivalen. In september 2011 werden 35 lijken gevonden in de stad Veracruz, terwijl in november.26 werden ontdekt in Guadalajara.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May