Inholland garandeert kwalitatieve opleiding
13 May 2012, 08:00
foto


De hbo-opleiding, Hoge School Inholland Suriname (HIS) en het Lim A Po instituut (FHR) zijn een samenwerkingsverband aangegaan. “Met deze samenwerking willen we een hoogstaande en kwalitatieve opleiding in Suriname aanbieden en een instituut dat concurrerend is in de regio”, zegt voorzitter van de raad van toezicht Inholland, Maurice Roemer. Het FHR zal vanaf 1 oktober volledig verantwoordelijk zijn voor de leiding van Inholland.

Door de samenwerking kunnen studenten in de bachelor opleidingen van HIS doorstromen naar master opleidingen van het FHR. Volgens de instituten wordt hun positie in het verzorgen van hoger onderwijs in Suriname hiermee versterkt.

Nieuwe opleidingen
Het komende collegejaar zullen naast de vier huidige opleidingen, ook twee nieuwe opleidingen, 'Commerciële Economie' en 'International Businessmanagment studies' worden aangeboden bij het HIS. “De ambitie is om Paramaribo te gebruiken als springplank voor de regio”, zegt Doekle Terpstra, voorzitter college van bestuur Hogeschool Inholland Nederland. Vooralsnog verbiedt de Nederlandse wetgeving dit.

Hans Lim A Po van het FHR merkt op dat onderwijs van toegevoegde waarde moet zijn voor de samenleving. Volgens hem is dit het geval bij samenwerking tussen de twee instituten. Het FHR heeft volgens Lim a Po hoge standaarden, net zoals het HIS. Een van de kritische succesfactoren is het krijgen van internationale en nationale accreditatie binnen twee jaren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May