Suralco wijzigt transportroute voor Nassau bauxiet
13 May 2012, 12:00
foto
Plantage-eigenaren worden geïnformeerd door Suralco dat de weg niet meer over hun plantage zal lopen.


De transportroute van bauxiet van het Nassau Plateau wordt gewijzigd. De wijziging houdt in dat de transportweg niet meer via de plantages gaat lopen en de geprojecteerde brug over de Surinamerivier wordt ook niet meer gebouwd. Suralco gaat het erts met barges voor het laatste deel van de route transporteren naar de Paranam raffinaderij.

Deze gewijzigde plannen zijn in het Marriott Hotel meegedeeld aan de plantage-eigenaren. Zij hebben te horen gekregen dat de geprojecteerde weg niet meer door hun plantages zal lopen. De initiële transportweg van 104 kilometer wordt met ongeveer 30 kilometer verkort.

De Suralco bauxietconcessie op het Nassau Plateau beslaat 8.230 ha. 1000 ha zal worden ontwikkeld voor het mijnen van ongeveer 30 miljoen ton bauxiet. De geschatte levensduur van de Nassau-mijn is 7 tot 10 jaar. Met de Nassau-bauxietmijn zal de continuïteit van de Paranam raffinaderij voor de periode 2015-2022 worden veiliggesteld. Het ontwikkelen van de mijn en de transportweg zal tevens werkgelegenheid scheppen in de verschillende werkgebieden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May