Indienen petitie veroorzaakt tumult in Jeugdparlement
12 May 2012, 20:00
foto
Waarnemend voorzitter van het Jeugdparlement, Praathna Sital neemt de petitie in ontvangst van Sharona Lieuw On. (Foto: René Gompers)


Het indienen van de petitie van de 'Jongeren tegen amnestie' aan het Jeugdparlement is vanmiddag heel rumoerig verlopen. Het duurde even voor het weer rustig werd en de geschorste vergadering werd hervat. De oorzaak van het heen en weer geschreeuw lag in het verschil van protocollaire inzichten onder de jeugdigen.

Volgens de regels is het de voorzitter, indien aanwezig, die petities in ontvangst moet nemen. Toen de 'Jongeren tegen amnestie' arriveerden, werd de petitie in ontvangst genomen door de oudste in jaren terwijl binnen de voorzitter de vergadering nog aan het leiden was. De vergadering was bezig met een evaluatie van het onlangs gehouden jeugdcongres. De vergadering was openbaar en werd de groep uitgenodigd de vergadering bij te wonen.

Felle discussie
Terwijl de groep het moment afwachtte om de petitie te presenteren ontstond er een felle discussie over de manier waarop de groep de vergadering is binnengekomen. Op dat moment was het eten op de conferentie onderwerp van gesprek . Het eten was te 'zwaar'; enkele jongeren hadden liever broodjes gehad. Een interruptie die bekendmaakte dat een petitie zojuist in ontvangst genomen was, was het begin van een felle discussie over regels en protocollen.

Sharona Lieuw On, voorzitter van 'Jongeren tegen amnestie' ging met haar groep uit de zaal. De vergadering werd geschorst en stelde Praathna Sital,
waarnemend voorzitter van het Jeugdparlement, de groep gerust en maakte dat de petitie welkom is, maar dat het ging om een verkeerd gevolgde procedure.
De groep werd wederom uitgenodigd plaats te nemen en Lieuw On kreeg de ruimte om de petitie aan de vergadering voor te houden.

Eigen oordeel
"We hebben graag dat het Jeugdparlement jongeren van objectieve informatie over de amnestie regeling voorziet. Op die manier kunnen jeugdigen zelf een oordeel vormen over dit onderwerp. Hierna kan het Jeugdparlement met een standpunt komen", onderbouwt Sharona Lieuw On de petitie.

Het was stil in de vergadering toen de petitie voorgelezen werd.
"We zijn jongeren en accepteren het dat we zo met elkaar werken", zegt Sital, "omdat het doel waarvoor we hier zijn belangrijk is. En als we gaan discussiëren ga je natuurlijk wat rumoerigheid krijgen".

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May