Streekziekenhuis schaft röntgenapparatuur aan
12 May 2012, 08:00
foto
Antoine Elias, wnd directeur van het ziekenhuis, (rechts) en de vertegenwoordigers van Siemens na de ondertekening.


Het dokter L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie krijgt een röntgenapparaat op de operatiekamer en een echosysteem inclusief apparatuur voor echo-cardiologisch onderzoek bij kinderen. Voor de levering van deze twee beeldvormende systemen heeft Siemens Nederland een overeenkomst gesloten met het ziekenhuis.

De bestaande apparatuur van het ziekenhuis voor deze onderzoeken zijn defect en niet te repareren. De leverancier heeft zich alvorens de overeenkomst te tekenen ervan verzekerd dat de serviceverlening in Suriname in orde was. Medewerkers van de technische onderneming Elgawa hebben inmiddels de noodzakelijke opleidingen gevolgd bij Siemens Healthcare.

Vertrouwen is de belangrijkste basis waarop de levering tot stand is gekomen, zegt waarnemend directeur Antoine Elias van het Streekziekenhuis. “Bij de aankoop van deze voor het ziekenhuis cruciale apparatuur is het belangrijk dat de relatie met de leverancier optimaal is. Wij hebben gemerkt dat Siemens het gestelde vertrouwen waard is.” Voor Ger Joosten, sales director van Siemens Healthcare, is de levering van de apparatuur een prachtig bewijs dat de band met Surinaamse zorginstellingen uitstekend is. “Het gaat hier om essentiële apparatuur voor de gezondheidszorg van patiënten.”

De Siemens-sector Healthcare behoort wereldwijd tot de grootste aanbieders in de gezondheidszorg en is toonaangevend op het gebied van medische beeldvorming, laboratorium-diagnostiek, ziekenhuis-informatietechnologie en hoortoestellen. Siemens Healthcare heeft circa 51.000 medewerkers in dienst en heeft vestigingen over de hele wereld. In het boekjaar 2011 (ultimo 30 september) had de sector een omzet van 12,5 miljard euro.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May