Veer Abina-St. Laurent tot morgenochtend uit de vaart
09 May 2012, 20:30
foto


De reguliere veerverbinding tussen Albina en St. Laurent du Maroni is tijdelijk opgeschort. Deze noodmaatregel is getroffen om urgente technische reparaties te kunnen plegen. ‘La Gabrielle’ is tot donderdag 9 uur 's morgens uit de vaart.

De afhandelingsprocedure bij de douane gaat normaal door, hoewel de oversteek geschiedt met korjalen. Vanaf gisteravond heerst er een gezellige drukte van Franse vakantiegangers, die hun vakantie hadden doorgebracht in Suriname of inkopen in Paramaribo waren gaan doen. Overigens was er sinds de afgelopen vrijdag een enorme drukte van de Franse buren waar te nemen in Albina. Aan het eind en begin van de maand komen veel buren winkelen in Albina.

De douane te Albina zegt aan Starnieuws dat het uitvallen van het veer, geen grote ongemakken met zich meebrengt. De Fransen zijn gewoon, om door het gedoogbeleid van autoriteiten, gebruik te maken van korjalen zonder aan de immigratie formaliteiten te voldoen. Op doordeweekse dagen maken overwegend toeristen gebruik van de oversteek met de ‘La Gabrielle', terwijl in de vakantieperioden duizenden met het veer de oversteek doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May