Politie mag niet rusten zolang criminelen terroriseren
09 May 2012, 13:30
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie. (Foto: Raoul Lith)


"Uw organisatie mag niet rusten en zal ook niet rusten zolang ons geliefd land geterroriseerd wordt door criminelen! Criminelen die er niet voor schromen hardwerkende burgers zelfs tot in hun huis, de ultieme plaats van rust en privacy te terroriseren en dat te maken tot een plek van stress, gewelddadigheid, verdriet en gevangenschap".

Dit zei minister Edward Belfort van Justitie en Politie bij de kennismaking vandaag in het Politie opleidingscentrum. "Uw organisatie zal niet rusten zolang ons geliefd land getergd wordt door verkeerscriminelen, die wegen van Suriname maken tot een landschap waar elk moment de dood kan toeslaan, dan wel blijvende invaliditeit kan worden toegebracht aan anderen", betoogde de bewindsman. Hij noemde ook de drugscriminaliteit, waarbij ook jeugdigen aan de verleiding bloot staan tot gebruik van en handel in drugs.

Hard optreden
Belfort beloofde dat in het kader van wet en recht hard opgetreden zal worden tegen criminelen die het leven van anderen ondragelijk maken. Opdat de criminelen de boodschap goed zullen begrijpen, herhaalde de minister zijn boodschap aan hen in het Sranan. "Skowtu e kon teki yu en skowtu o go feni yu", verzekerde hij de onderwereld.

De minister zei dat "we niet gaan rusten zolang de veiligheid niet naar een acceptabel niveau is teruggebracht op het grondgebied van Suriname". Hij riep ook de burgers op om in het belang van eenieder de politie volledig te ondersteunen in haar taken. "Zodra u informatie heeft van zaken omtrent criminele handelingen in uw omgeving, geef dat dan gelijk door aan de politie", zei hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May