Descente geeft gedupeerden hoop op gerechtigheid
08 May 2012, 16:30
foto
Een gat in de schutting is al langer dan een maand de enige manier waarop de familie Mangroe kan komen op haar eigendomsperceel.


“Ik hoop dat ze mijn inrit snel vrijmaken en de beschikking van Rambharos intrekken, want anders zal hij weer wat anders doen”, zegt een zwaar geëmotioneerde Sita Mangroe. Al langer dan een maand kijkt ze aan tegen een bijna twee meter hoge muur die haar de toegang tot haar huis belemmerd.

“Ik vind het heel erg, verschrikkelijk. Ik heb er geen woorden meer voor. Onze auto zit binnen vast en we kunnen slechts kleine inkopen doen”, uit de 60-jarige Mangroe zich. Rechter Anand Charan heeft zich vanmorgen aan de Schietbaanweg georiënteerd waar er een dispuut is over de uitgifte van de inritten van eigendomspercelen. De magistraat wilde zich persoonlijk vergewissen van de situatie alvorens hij een uitspraak doet.

Rommelig grondbeleid
Ondernemer Michael Rambharos van Milasco Mufflershop heeft een beschikking voor bebouwen en het optrekken van een schutting op de onderhoudsstrook die ook de ingang vormt tot de eigendomspercelen van de families Mangroe en Toelsie. De ‘ingemetselde’ familie Mangroe verschaft zich toegang tot hun terrein door gebruik te maken van het perceel van de buren.

Rechter Charan, vertegenwoordigers van de ministeries van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening, Grond-en Bosbeleid en staatsadvocaat Armand van der San hebben zich vanmorgen ook gewurmd door de hulp ingang, een gat in de schutting tussen de twee percelen. “Deze kwestie is een voorbeeld van hoe rommelig het gesteld is met ons grondbeleid”, zegt Van der San. “Dit is de manier waarop de staat grondbeleid uitvoert.”

Onrechtmatige zaak
Advocaat van de gedupeerden Chas Mijnals zegt dat de rechterlijke schouw hem sterkt in zijn overtuiging dat het hier om een onrechtmatige zaak gaat. De rechter maakte partijen duidelijk dat het niet gaat om comparitie maar om een feitelijke oriëntatie. Na de descente heeft de magistraat aangegeven dat hij op korte termijn vonnis zal wijzen. Mijnals wijst erop dat niet alleen ondernemer Rambharos in de fout is gegaan door de in-en uitritten van de eigendomspercelen aan te vragen, maar ook de staat die de beschikking heeft uitgegeven. Hij heeft daarom ook de staat gedagvaard.

Mangroe, die zwaar gebukt gaat onder de situatie, hoopt dat er eindelijk gerechtigheid komt. Het proces duurt al twee jaar en halverwege de rit is haar echtgenoot haar komen te ontvallen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May