BEP zet proces in om DNA-leden terug te roepen
08 May 2012, 15:30
foto
Ex-minister Celcius Waterberg (links) en BEP-voorzitter Caprino Alendy. (Foto: Raoul Lith)


Het bestuur van de Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft het proces ingezet om de dissidente assembleeleden Diana Pokie en Waldie Ajaiso terug te roepen. De BEP zei op een persconferentie vandaag dat de partij vier zetels heeft behaald. De twee parlementariërs hebben de partij volgens voorzitter Caprino Alendy veel schade toegebracht.

Alendy zegt dat A Combinatie niet meer bestaat. "Dat was een samenwerking tussen BEP, Abop en Seeka. BEP heeft zich officieel teruggetrokken uit de combinatie. Hierover zijn schriftelijke mededelingen gedaan aan de regering en De Nationale Assemblee. De BEP vormt een eigen fractie in het parlement", aldus Alendy. Hij deelde mee dat hij de naam A Combinatie heeft bedacht.

Communicatie zoek
Ex-minister Celcius Waterberg en Alendy benadrukten dat de communicatie binnen de coalitie zoek was. Verschillende zaken zijn een flop geworden, waaronder ook het grondenrechtenvraagstuk. Ook hier was de BEP niet bij betrokken. De algemene ziektekosten verzekering is eveneens niet van de grond gekomen. De partners zijn er niet voor om alles maar goed te keuren. De BEP was niet op de hoogte van amnestie verlenen aan de 8 december verdachten. De partij vindt dat de wetgevende macht niet mag interveniëren in een proces dat gaande is.

De BEP vindt dat de wet moet worden ingetrokken. De partij is geen tegenstander van amnestie, maar niet op deze manier. Volgens de BEP moet het duidelijk zijn aan wie amnestie wordt gegeven. Alendy zegt dat hij mee zal doen aan de protestmars die om 16.00 uur wordt gehouden, omdat hij als burger van het land tegen de wijze is waarop deze wet is aangenomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May