Zerachiël van Mark wint schrijfwedstrijd Write Now
06 May 2012, 19:30
foto
De drie prijswinnaars van Write Now Suriname, v.l.n.r.: Karin Keesmat (no. 3), Zerachiel van Mark (no. 1) en Rose-Marie Maitre (no. 2). (Foto: Kishan Bhagwandin)


'Yorka's in de Mall' van Zerachiël van Mark (pseudoniem), leerling van het Miranda Lyceum, heeft de schrijfwedstrijd georganiseerd door Write Now uit Rotterdam en de Schijversgroep '77 gewonnen. Hij kreeg een boekenbon ter waarde van 250 euro. De tweede prijs (een boekenbon van 125 euro) ging naar de gedichten van Rose-Marie Maître en de derde prijs (een boekenbon van 75 euro) is voor het verhaal ‘Verborgen schuld’ van Karin Keesmat.

Zaterdagavond vond in theater Unique de prijsuitreiking plaats. Write Now werd dit jaar in elf steden in Nederland en Vlaanderen gehouden, en Paramaribo (Suriname) deed dit jaar voor het eerst mee. Uit Suriname werden 33 gedichten en verhalen digitaal ingezonden. De jury, bestaande uit Robby Parabirsing, Arlette Codfried en Jeffery Quatier, was verrast door het redelijke niveau van de meeste inzendingen.

Voorafgaand aan de uitreiking verzorgde Ismene Krishnadath een workshop waaraan de inzenders konden meedoen. Er werden drie aanmoedigingsprijzen uitgereikt aan Gianni Wip (gedichten), Kevin Coulor (verhaal) en Tessa Busropan (verhaal). Zij kregen elk een tasje met boeken van de leden van de Schrijversgroep ’77. De avond werd opgefleurd door een zangoptreden van de talentvolle Dominique en een voordracht van de woordkunstenaar Anouska Blanca.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May