"Zolang ik Desiré Delano Bouterse heet..."
06 May 2012, 00:25
foto
President Desi Bouterse roept zijn partners Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo op het podium voor een omhelzing. (Foto: Edward Troon)


"Terwijl het land op de juiste weg is, is het misdadig om te proberen op deze manier het land te destabiliseren. Maar ik kan u zeggen, zolang ik Desiré Delano Bouterse heet, gaat het u niet lukken. A no go luk yu solanga mi na baas. A no go luk yu solanga mi de Bève, A no go luk yu, me na Bouta. A no luk yu solanga mi na De, solanga mi na vori. Yu nanga a pikin Choenni wan kon puru mi. Have a heart, have a heart, have a heart".

President Desi Bouterse haalde zaterdagavond flink uit naar de mensen die een protestmars houden om te protesteren tegen de amnestiewet. Hij zei dat mensen dinsdag weer kunnen lopen. Ze hoeven niet bang te zijn. Ook al vragen zij twintig ambassades om te helpen tegen amnestie, het zal niet lukken. Alleen het volk heeft macht. De amnestiewet is aangenomen en wet en recht gelden voor iedereen.

Volksvijand
Bouterse zei dat hij goed heeft geluisterd naar bisschop Steve Meye die gezegd heeft dat God met hem is. Hij zal veel kunnen doen voor het land als hij op het pad blijft dat God voor hem heeft uitgestippeld. Bouterse zei dat hij er alles aan zal doen om samen in vrede door te gaan met het land.

"Maar de pajongwaaiers, die gaat u niet kunnen overhalen. De futuboi's van de kolonisator gaat u niet kunnen overhalen. Zij zijn vijanden van dit volk. Houdt u uw demonstratie en zet het op het net. Maar probeer deze demonstratie na te doen", aldus Bouterse. Hij had geen goed woord over voor mensen die zeiden dat de Europese Unie met sancties komt. Dit is volgens Bouterse misleiding. Hij heeft maandagavond een gesprek met de Europese Unie die volgens hem graag in Suriname wil werken.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May