Opkomst jongeren bij protestmanifestatie valt tegen
05 May 2012, 12:30
foto
Jongeren vragen aandacht voor de rechtsstaat. (Foto: René Gompers)


De organisatie 'Jongeren tegen amnestie' is niet tevreden met de opkomst van de doelgroep vandaag op Valliantsplein. Volgens voorzitter Sharona Lieuw On is er toch nog vrees bij jongeren om hun mening te uiten. Zij is blij dat het uiteindelijk toch wat drukker is geworden, maar de organisatie had een grote opkomst verwacht.

Diverse assembleeleden van het Nieuw Front en leden van het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname waren ook aanwezig bij de protestbijeenkomst. Zij ondersteunen het initiatief van de jongeren. Volgens Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) moeten de jongeren ook in buurten en scholen mobiliseren. Facebook alleen is niet voldoende.

Lieuw On zegt dat doorgegaan wordt met de mobilisatie. Zij haalt aan dat ouders ook vrees hebben en daarom hun kinderen liever thuis houden. Er werden enkele sketches uitgevoerd om de boodschap over te brengen. De organisatie komt op voor de rechtsstaat en vindt dat de amnestiewet teruggedraaid moet worden. 'Jongeren tegen amnestie' zal participeren in de protestmanifestatie van het Comité dinsdagmiddag. Er zal een petitie worden aangeboden aan De Nationale Assemblee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May