Ziekenhuis Nickerie investeert in gezonde voeding
05 May 2012, 08:00
foto
Carlo Palmtak, directeur van Hazard overhandigt symbolisch de groente aan Antoine Elias, waarnemend directeur van LMSZN.


De strafinrichting Hazard heeft de eerste biologisch geproduceerde groenten geleverd aan het Lachmiepersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Een maand geleden is overeengekomen dat Hazard tweemaal per week verse biologisch geteelde groente tegen een gereduceerde prijs zal leveren aan het ziekenhuis.

Waarnemend directeur Antoine Eilias is verheugd over deze deal. Hij geeft aan dat het ziekenhuis in principe dubbel verdient met deze overeenkomst. "Ten eerste kan met het financiële voordeel, vervangingsinvesteringen gepleegd worden. Ten tweede en ongetwijfeld het allerbelangrijkste is, dat de patiënten nu groente kunnen consumeren die vrij zijn van chemicaliën”, merkt Elias op. Hij vindt de gezonde investering in de zieke mens een mijlpaal.

Erkentelijk
Elias is directeur Carlo Palmtak van Hazard erkentelijk voor zijn inspanning om gezonde groente te leveren aan het ziekenhuis. Hij hoopt in de toekomst eveneens kippenvlees en eieren te kunnen betrekken van deze instelling. Ook de mogelijkheden voor het leveren van brood zou in overweging genomen kunnen worden.

Palmtak ziet met deze overeenkomst goede perspectieven voor de strafinrichting. Behalve dat Hazard zelfvoorzienend kan zijn, kunnen met het verdiende geld projecten worden verbeterd. Dit komt de resocialisatie van de gedetineerden ten goede. Palmtak benadrukt dat de planning tevens uitvoering van dit project onder toezicht is gebeurd van de onderdirecteur Delinquentenzorg, Edward Belfort. Hij is nu minister van Justitie en Politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May