Nieuwe verkiezingen Surinaamse Atletiek Bond
03 May 2012, 13:00
foto


Geen van de twee nieuwe besturen van de Surinaamse Atletiek Bond worden erkend. Beide besturen worden geschorst. Er zullen nieuwe verkiezingen worden gehouden. Het Surinaams Olympisch Comité is de afgelopen weken intensief bezig geweest met deze kwestie.

Het Surinaams Olympisch Comité zegt dat de nieuwe verkiezingen onder zijn supervisie zal plaatsvinden. De situatie van de bond is besproken met de internationale atletiekbond IAAF. Deze kwestie is schriftelijk onder de aandacht gebracht van de voorzitter van de IAAF, Lamine Diack.

Een soortgelijke situatie als in Suriname, heeft zich ook voorgedaan in Belize. De IAAF heeft een commissie geinstalleerd onder leiding van het Belize Olympisch Comité. De commissie had als taak om de dagelijkse leiding van het atletiek gebeuren op zich te nemen en verkiezingen voor te bereiden.

De twee partijen zijn intussen door de IAAF aangeschreven. In de brief betreurt de internationale federatie de gang van zaken. Geen van de besturen worden erkend. Uiterlijk 31 mei zullen de verkiezingen worden gehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May