DOE voor verbetering kwaliteit arbeidsproces
01 May 2012, 18:00
foto


De politieke organisatie DOE doet tal van voorstellen bij de viering van de Dag van de Arbeid. Aan werkgevers én werknemers wordt gevraagd om op constructieve wijze zich te blijven inzetten tot verbetering van de kwaliteit van het arbeidsproces in al zijn facetten.

De overheid moet haast maken om in plaats van een 5-jaren planning over te stappen naar planning voor een periode van 25 tot 30 jaar. Daardoor wordt het voor zowel werkers in de particuliere- als de publieke sector inzichtelijker hoe men denkt de ontwikkelingen op lange termijn vorm te zullen geven.

Schoon schip maken
DOE vindt dat de overheid schoon schip moet maken met de werknemerslijst van 60-plussers, met uitzondering van hen, die binnen de overheidsdienst daadwerkelijk nodig zijn. Dit, om ruimte te scheppen voor afgestudeerden van diverse onderwijstypen. Er zijn nogal wat afgestudeerden die helaas niet aan de bak kunnen komen, terwijl gepensioneerden de plekken bezet houden. Het ontwikkelen van gezamenlijke projecten met multinationals c.q. de particuliere sector zal zeker ook bijdragen om de werkloosheid te verminderen.

DOE vindt het positief dat op korte termijn de arbeidswetgeving zal worden aangepast evenals het feit dat het voorstel van een minimumloon, wederom uit de ijskast zal worden gehaald. Over het toelaten van vreemdelingen tot de arbeidsmarkt, doet DOE het dringend beroep op de overheid, "om de Surinaamse zaak en wel onze (a.s.)werkers de nodige bescherming te bieden,met uitzondering van gevallen waar de overheid niet anders kan". In dit kader is een duidelijk beleid een must, vindt DOE.

DOE juicht het toe dat de gepensioneerden uit overheidsdienst, dit jaar goede zaken hebben kunnen doen met het ministerie van Binnenlandse Zaken over hun pensioenen. Helaas heeft DOE ook mogen constateren dat een groep gepensioneerden nog steeds geen verbetering hebben gezien in hun pensioen. Het zou kunnen dat administratief het een en ander nog in orde gemaakt moet worden. Op het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt een beroep gedaan om deze gevallen te bekijken en voor belanghebbenden op te lossen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May