"Regering demonstreert politiek-bestuurlijke armoede"
01 May 2012, 20:00
foto
Ivan Fernald, kandidaat-voorzitter NPS


Ivan Fernald, kandidaat-voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) vindt dat de regering politiek-bestuurlijke armoede demonstreert. In materieel opzicht leveren de burgers veel in. De samenhang in het regeringsbeleid is zoek, terwijl er sprake is van een verdeel- en heers scenario. Het gevoel van onbehagen neemt toe.

Fernald zegt aan Starnieuws dat er sprake is van verarming voor grote delen van de gemeenschap. Dat hoeft niet want de staatsinkomsten zijn door de wereldmarktprijs van olie en goud aanzienlijk gestegen. Fernald meent dat er een leiderschap probleem is.

Geen samenhang
"Wij constateren dat de samenhang in het regeringsbeleid zoek is. Partners worden tegen elkaar uitgespeeld, terwijl hun manoeuvreerruimte beperkt is. Ministeries van de coalitiepartners worden onder curatele gesteld door task forces. Zij maken beleid maar dragen zelf geen verantwoordelijkheid voor regeringsbeleid", stelt de kandidaat NPS-voorzitter.

Fernald vindt dat de politieke en maatschappelijke instabiliteit mede aangewakkerd wordt door koopkrachtverlies, amnestie en reshuffling en ontheffing van ministers. Hij vraagt zich af binnen welk kader dit gebeurt. Het lijkt eerder op slaafse loyaliteit dan objectieve performance indicatoren.
Partners worden opgegeten of gedecimeerd.

Onbehagen
De politicus stelt vast dat er een gevoel van onbehagen, ontevredenheid en onzekerheid heerst in de samenleving. Dit zijn volgens hem geen losse incidenten maar een scenario. "Regering let op uw zaak. Er schijnt een subcultuur van onverdraagzaamheid te ontstaan. Moeizaam verworven rechten van vrije meningsuiting dreigen op de tocht te komen te staan", waarschuwt Fernald.

Mensen die anders denken worden bespot, belachelijk gemaakt en onderuit gehaald. Mensen die bijvoorbeeld tegenstanders zijn van de amnestiewet worden uitgemaakt voor a-nationaal, in dienst van Holland, staatsgevaarlijk, redi Musu, huurling. "In een radioprogramma moet ik aanhoren: Nieuw Front is een ordinaire, hypocriete bende. Als het fout gaat, als de situatie escaleert zullen de aanzetters hun handen in onschuld proberen te wassen. Das haben wir nicht gewunst", stelt Fernald.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May