Albina viert Wrokoman dey met diverse activiteiten
01 May 2012, 13:15
foto
Er is veel belangstelling voor tweedehandse kleding in het Marimbopark.


Albina viert wrokoman dey met een sporttoernooi en een familyday. Onder het thema gemeenschapsontwikkeling door sport en verbroedering wordt een Wrokomantoernooi gehouden. De activiteiten vinden plaats op sportcomplex van de Albina Sport Bond (ASB). In het Marinbopark te Marijkedorp houdt de jongerenorganisatie van Marijkedorp een familyday.

In het sportcomplex zijn er diverse activiteiten gaande. De ploegen van de politie en militairen nemen het tegen elkaar op. Hierna kruisen de teams van Vetal en Marijkedorp de degens. Vervolgens wordt het programma voortgezet met slagbalwedstrijden. Gedurende de dag worden er ook dam- en troefcallwedstrijden gespeeld. Het geheel wordt afgesloten met optredens van muziekgroepen uit Albina. Initiatiefnemer Raymond Jopoi van de organisatie Albina promotion, zegt aan Starnieuws dat naast vertier een gezamenlijke viering van Arbeidersdag bedoeld is om Albina positief te promoten.

Familyday in Marinbopark
De jongerenorganisatie van Marijkedorp zegt dat de famillyday een fundraisingskarakter heeft. Deze jongerenorganisatie is op 22 maart geinstalleerd door het dorpsbestuur van Marijkedorp en moet nog een naam krijgen. Ondervoorzitter Dion Swedo, meldt dat jong en oud uit Marijkedorp een gezellige dag wordt aangeboden.

Voor deze gelegenheid zijn ook andere inheemse dorpen uitgenodigd zoals Galibi, Erowarte, Alfonsdorp, Tapuku. Ook het Franse Inheems dorp Balate is uitgenodigd. Naast volleybal- en slagbalwedstrijden, zijn de bezoekers ook in de gelegenheid om goedkope tweedehandse kleding te kopen. Voor de kinderen zijn er 'fosten preys'. Ook zijn er verkoopstandjes met handicrafts, lekkere hapjes en versnapering.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May