Doek gevallen voor Misiedjan; Belfort neemt over
01 May 2012, 00:00
foto
Edward Belfort wordt de nieuwe minister van Justitie en Politie.


Martin Misiedjan (Justitie en Politie) heeft het onderspit moeten delven. Hij zal worden vervangen. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is niet tevreden over zijn functioneren, terwijl president Desi Bouterse het nog wel zag zitten. In zijn plaats wordt Edward Belfort benoemd. Hij is nu waarnemend onderdirecteur van Justitie, belast met de leiding van de Delinquentenzorg.

Belfort is 46 jaar. Hij is geboren in Marowijne. Hij was van 1990 tot 2008 ambtenaar van politie. Hij was docent zelfverdediging en instructeur aan de politie opleiding. Hij en waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie hebben samen in het Arrestatieteam gezeten.

Van 1997 tot 2008 was Belfort ingedeeld bij de afdeling Parketwacht van het Korps Politie Suriname. Daarna werd hij manager bij de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname. Vervolgens was hij Aviation Security Officer bij de luchtvaartdienst. In mei 2010 was hij op de Griffie Strafzaken te werk gesteld. Belfort bleef niet lang op deze post. Vanaf november 2010 werd hij benoemd tot waarnemend onderdirecteur van Justitie belast met de algehele leiding van de hoofdafdeling Delinquentenzorg. Hij is in 2008 afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname als Meester in de Rechten.

Belfort heeft als onderdirecteur van de Delinquentenzorg het niet gemakkelijk gehad met de bond van penitentiaire ambtenaren. Hij heeft ook een uitgesproken mening over de beveiliging van de gevangenissen. Hij heeft een plan erover geschreven, maar dit is nog niet gerealiseerd. Nu komt Belfort in een positie waar hij ervoor kan zorgen dat deze zaken kunnen worden aangepakt.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June