ATM wil arbeidsparticipatie vrouwen verhogen
30 Apr 2012, 12:40
foto
Minister Ginmardo Kromosoeto


De regering, met name het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) wil er op toezien dat de participatie van vrouwen in het arbeidsproces wordt verhoogd. Minister Ginmardo Kromosoeto van dit ministerie heeft in zijn 1 mei boodschap gezegd dat vrouwen en meisjes daarom betere toegang moeten hebben tot onderwijs en andere opleidingen.

Het ministerie heeft in de afgelopen periode volgens hem een wezenlijke bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van strategieën en acties ondernomen om meer vrouwen aan het arbeidsproces te laten deelnemen.

Aanpassingen
Kromosoeto zegt dat samen met andere sociale partners, wetten op zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof en bedrijfsongevallen uitkering in te stellen. Ook de arbeidswetgeving staat op het punt aangepast en vernieuwd te worden op de gebieden van uitzendbureaus, arbeidsbemiddeling, rechten van vakbonden, het decreet arbeidsinspectie en de wet op de collectieve arbeidsovereenkomst. De instelling van een minimumloon is belangrijk voor het hanteren van standaarden in Suriname.

De bewindsman zegt dat alle ontwikkelingen in de wereld staan en vallen met het arbeidsproces. Dit geeft volgens hem aan dat de factor arbeid een niet weg te denken rol vervult en zal blijven vervullen in de wereld. De bewindsman zegt dat de digitale revolutie zijn intrede heeft gedaan. Het betekent ook dat er nieuwe sectoren opkomen met technologische vernieuwingen in de bestaande sectoren. Deze verbeteringen stellen de mens in staat om de kwaliteit en de kwantiteit van arbeid te verhogen.
Kromosoeto zegt in zijn 1 mei boodschap dat Suriname veel potentie en mogelijkheden heeft om te groeien tot een van de betere economieën in de wereld. “Er is werk aan de winkel voor regering en ook voor u”, zegt Kromosoeto.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May