Oeverversteviging Albina krijgt vorm
30 Apr 2012, 08:00
foto
De eerste helft van de damwand die Albina moet beschermen, is af.


De eerste 150 meter stalen damwand is af. Hiermee heeft aannemer Tjongalanga N.V de helft van de ongeveer 300 meter aan te leggen damwand afgerond. Deze damwand wordt in delen 15 meter de grond ingeslagen.

In opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn eind februari de werkzaamheden voor deze oeververdediging begonnen. De dam moet de zwaar afgekalfde oever vanuit het veerplein tot de goot aan de Baldewweg beschermen. In deze zone bevinden zich gebouwen van de Militaire Politie. Het werk wordt verricht onder het wakend oog van het ingenieursbureau Rustwijk en Rustwijk.

Dave van der Lee projectcoördinator van het uitvoerend bedrijf geeft aan dat de hele oever in deze zone aan het afkavelen was. Op gegeven moment dreigden de gebouwen in dit gedeelte in de rivier te belanden. De zanderige oever is weggewassen. Eerder bestond de beschoeiing uit beton.

Van der Lee legt uit dat indien de damwand voltooid is, deze wordt verankerd om verschuiving tegen te gaan. Vervolgens wordt daarop een betonnen loopbalk aangebracht. En daarmee is de oeververdediging in deze zone een feit als de oever flink verhoogd wordt met opvulzand. De oplevering vindt eind november dit jaar plaats.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May