Bonden blij met cao bacovenbedrijf SBBS
29 Apr 2012, 15:00
foto


De twee bonden die actief zijn bij de Stichting Behoud Bananen Sector (SBBS) hebben een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten met het bedrijf. Michael Sallons, voorzitter de Werknemers Organisatie SBBS en Dayanand Dwarka van de Bacoven Arbeiders Bond Nickerie zijn blij dat de cao getekend is aan de vooravond van de viering van ‘Wrokoman dey’ op 1 mei.

Sallons en Dwarka hebben besloten gezamenlijk over te gaan tot het indienen van een cao voor Jarikaba én Nickerie. Het eerste concept is ingediend in maart 2011 en uiteindelijk na 13 maanden onderhandelingen hebben de bonden een overeenkomst met de directie bereikt over de punten opgenomen in de cao. Het document is vrijdag getekend.

Behoud bedrijf en arbeidsplaatsen
De bonden zeggen dat ze veel water in de wijn gedaan hebben. De continuïteit van het bedrijf en het behoud van arbeidsplaatsen zijn op de eerste plaats gesteld. De bonden hebben kunnen bewerkstelligen, dat er ernstig gekeken zal worden naar de veiligheid van de werknemer op de werkvloer. Overeengekomen zijn goede voorzieningen zoals gezondheidszorg, kleding, vakantieverlof/vergoeding, periodieke verhogingen, kinderbijslag, uitkeringen in geval van ziekte, bedrijfsongelukken of overlijden, toelagen en een pensioenregeling die dit jaar nog opgezet zal worden.

Het is bij de SBBS de eerste cao die overeengekomen is. De bonden verwachten dat er nog tekortkomingen zullen zijn die in de toekomst rechtgetrokken en verbeterd zullen worden. De bonden hopen dat zowel de werknemers, de directie en de bonden de cao strikt zullen naleven en dat eventuele geschilpunten in gemeen overleg met elkaar zullen worden opgelost. In elk geval, als er gekeken wordt naar de huidige arbeidsverhoudingen bij de SBBS is er voldoende reden tot optimisme’.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May