Santos bindt ook A Coconut aan de zegekar
29 Apr 2012, 04:00
Het team van Santos

Het is Santos uit Nickerie zaterdagmiddag gelukt om de tweede thuiswedstrijd op rij te winnen. De tegenstander was de ploeg van A Coconut uit Brokopondo. Deze wedstrijd eindigde in een 4-1 zege voor Santos.

Reeds in de 14e minuut nam Santos een voorsprong door een doelpunt van Xaviero Perk, die op keurige wijze een assist van Gavinne Joseph afrondde. Santos nam geen genoegen met de 1-0 voorsprong en oefende druk op het speelveld van de tegenstander. In de 20e minuut gaf Gavinne Joseph zijn tweede assist, maar de speler Delano Vrede van A Coconut wilde de bal wegwerken en plaatste het projectiel ongelukkigerwijs in eigen doel en bepaalde de stand op 2-0 voor Santos.
In de 39e minuut heeft Giovanni de la Fuente na een snelle spelhervatting doelpunt nummer 3 op zijn naam geplaatst. Hij maakte een vreugdedans, trok zijn shirt over zijn hoofd. Hij keek daarna tegen de gele kaart van arbiter Patrick Olijfveld.

Eer gered
In de tweede helft zocht de ploeg van A Coconut de aanval op. In de 55e minuut kreeg Giovanni de la Fuente zijn tweede gele kaart (rood) na een overtreding en moest het speelveld verlaten. Santos speelde toen met 10 man verder. Het lukte Charlie Mando van A Coconut in de 72e minuut het enige tegendoelpunt te scoren. Perk kreeg in de 85e minuut een vrije schop op ± 40 m van het doel van A Coconut. Hij trapte de bal keihard buiten bereik van de doelman van A Coconut en bracht de stand op 4-1 voor Santos.
Met deze overwinning staat Santos op de negende plaats van de SVB eerste klasse competitie.

Volgens de coach van A Coconut, Dennis Vrede, was de arbiterstrio bijzonder slecht. Hij voelt zich benadeeld. Vrede meent dat de assistent arbiter de buitenspelregel niet kent. Hij wijt het verlies van de wedstrijd aan de arbiter.
De coach van Santos Lesley Leisner geeft aan dat hij nu precies weet wat er haperde aan de ploeg. Die zaken zijn al in orde gebracht waardoor de trainingen goed worden bezocht en de eenheid er is. De coach zegt dat de ingrediënten er zijn om de wedstrijden te winnen “ en dat zijn we bezig te doen”.