Kritiek op tol betalen voor weg achter Zanderij
28 Apr 2012, 16:30
foto
De weg achter Zanderij is weer begaanbaar gemaakt. Ondernemers moeten betalen voor onderhoud.


Voertuigen die vracht vervoeren boven de vier ton, moeten meebetalen voor onderhoud van de weg achter Zanderij. De bedragen kunnen, afhankelijk van de frequentie, oplopen tot SRD 2000 per maand. Niet iedereen is gelukkig met deze situatie. Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) voert aan dat deze actie geen wettelijke basis heeft.

Jerry Miranda, districtscommissaris van Para, zegt aan Starnieuws dat het normaal was om tol te heffen bij de Saronbrug. Nu hoeft niet iedereen te betalen, maar mensen die met vracht boven de vier ton rijden over de weg moeten een bijdrage leveren. Dit is besloten door de districtsraad, het hoogste politiek orgaan binnen het district, zegt Miranda.

Niet wettig
Tjin-A-Tsoi voert aan dat "hier sprake is van het innen van wegenbelasting". Er is een post bij Marinalex. Mensen worden teruggestuurd om een ontheffingsbrief te halen op het commissariaat van Para. De actie wordt ook ondersteund door de politie van Zanderij. "Dit is in strijd met de comptabiliteitswet", zegt Tjin-A-Tsoi. Hij zal vragen hierover stellen in De Nationale Assemblee. Hij wijst erop dat deze zaken wettelijk goed geregeld moeten worden, anders wordt morgen ook de weg bij Lelydorp afgesloten en wordt wegenbelasting gevraagd aan de mensen.

Miranda voert aan dat met dit bedrag de weg onderhouden wordt. Nadat de weg opengesteld was dinsdag, was er weer een grote kuil ontstaan. Die is intussen aangepakt door het commissariaat. Miranda vindt dat er onterecht kritiek wordt geleverd, want er is overleg over deze kwestie geweest met de ondernemers, die ook een bijdrage hebben geleverd. De districtscommissaris merkt op dat iedereen inzage mag hebben in de administratie. Alle kwitanties zijn er. Hij begrijpt niet waarom er ophef hierover gemaakt wordt. Tjin-A-Tsoi vindt dat optreden van de overheid gebaseerd moeten zijn op de wet, anders is er sprake van willekeur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May