VP geeft particuliere en private sector veeg uit de pan
28 Apr 2012, 02:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali in gesprek met minister Hendrik Setrowidjojo (LVV). Links KKF-voorzitter Henk Naarendorp. (Foto: Edward Troon)


Vicepresident Robert Ameerali gaf overheid, particuliere sector en staatsbedrijven van langs bij de opening van de Agro, Made in Suriname, ITC beurs vrijdagavond. Hij zei dat het nodig is soms het hart te luchten en mensen rechtstreeks in de ogen aan te kijken. Ameerali vroeg iedereen om hard te werken en uitdagingen aan te gaan. Er moeten niet meer ambtenaren komen, er zijn mensen die dat willen, merkte hij op.

"Ik nodig het bedrijfsleven uit om niet te wachten op de overheid. Niet te wachten op de plannen die ze zeggen dat ze hebben", zei de vp. Er moet worden gepresteerd. De kwaliteit dient opgevoerd te worden. Hij zei dat er al beweging is in de naamloze vennootschappen en vergunningen, ook al hadden sommige districtscommissarissen er moeite mee. Er wordt te veel tijd verloren.

Grote uitdagingen
Ameerali zei dat er grote uitdagingen zijn. Hij merkte op dat er staatsbedrijven zijn die elke keer de opdracht moeten krijgen om de tarieven van communicatie op een aanvaardbare prijs aan te bieden. Waarom is er geen breedband aanwezig tegen een acceptabele prijs. Hij noemde uitdagingen waarbij hij niet begrijpt dat er 30, 40, 50, 60 miljoen in zeekabel is geïnvesteerd, terwijl de samenleving nog steeds pinaart op dat vlak.

De vp vindt dat de samenleving de druk zal moeten opvoeren omdat ze het beter verdient. De kartelvorming in de gevestigde orde moet worden verbroken. "We hebben uw hulp nodig omdat er mensen zijn die vinden dat ambtenaren bij moeten verdienen. We hebben uw hulp nodig omdat wij moeten kappen met die dingen", zei de vp. "Het is aantoonbaar dat eenieder zo zijn eigen kartel heeft gevormd bij de dienstverlening aan de overheid", stelde de vp. Hij haalde aan dat steeds dezelfde bedrijven de dienstverlening aan de overheid willen doen. Ameerali zei dat er nog veel te doen is en iedereen moet zijn bijdrage leveren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May