Groot reggae festival in Flamboyantpark
28 Apr 2012, 04:00
foto
De Jamaicaanse artiesten. Van links naar rechts; Beenieman, Alpha Blondie, Pamela Hall, Rita Marley en Marcia Griffith.


Rita Marley, weduwe van de legendarische reggaezanger Bob Marley is in Suriname. Met haar reggae groep, ‘I Threes’ is ze samen met Beenieman, the king of Dancehall en Alpha Blondie de hoofdattractie op het Suriname reggae festival, dat zaterdagavond plaatsvindt.

Rita Marley is voor het eerst in Suriname. “I love the warmth here, we were welcomed like family”, zegt Marley. “Positieve boodschappen via muziek, is wat Suriname mag verwachten van de I Threes muziekgroep”, vertelt groepslid Marcia Griffith. Alpha Blondie en Dancehall King, Beenieman, hebben al eerder hier heeft opgetreden. De Dancehall artiest voelt zich goed weer terug te zijn. Hij is blij dat zijn collega muzikanten ook de ‘vibe’ in Suriname mogen ervaren.

Speciaal karakter

De artiesten zijn enthousiast om zaterdagavond hun show weg te geven. Beenieman zegt dat de show om 20.00 uur begint en dat iedereen op tijd aanwezig moet zijn. De artiesten zullen het beste van zich laten zien. Voor de Jamaicanen heeft deze show een speciaal karakter, omdat Jamaica dit jaar zijn vijftigste onafhankelijkheidsdag viert. Grote muzikale reggae herinneringen van een halve eeuw zullen op de show gepresenteerd worden.

“Verschillende Surinaamse reggae artiesten zullen tijdens het voorprogramma optreden. Het wordt een lange reggae avond. De buitenlandse artiesten zullen voldoende tijd krijgen het publiek te vergasten met hun muziek”, zegt Peter Waterberg, namens de organisatie. Het festival wordt georganiseerd door Lustig Events.

Julio Irokromo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May