Training moet kwaliteit toerisme verbeteren
27 Apr 2012, 19:30
foto
De keuken van het trainingscentrum is compleet gerenoveerd. (Foto: Julio Irokromo)


De kwaliteit die toeristen aangeboden krijgen, moet verbeteren. Daarom is de Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) nieuw leven ingeblazen. Het gebouw aan de Gravenbergstraat heeft een nieuw gezicht en er zijn moderne werkattributen voor de cursisten. “Het streven is om het trainingscentrum nationaal en internationaal bekendheid te geven”, vindt minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme.

Het nieuwe SHTTC is vandaag aan ministers, docenten, eigenaren van horeca aangelegenheden en andere belangstellenden gepresenteerd. Ook het nieuwe bestuur, onder leiding van Rabin Boeddha is gepresenteerd. Met de onthulling van het naambord is het nieuwe centrum geherintroduceerd.

Meer bekendheid
“Het SHTTC moet beter bekendheid genieten. De gemeenschap en ook horeca eigenaren moeten weten van het bestaan van dit centrum”, zegt Pinas. Volgens de bewindsman heeft de horecasector en de gemeenschap door onbekendheid weinig gebruik gemaakt van het centrum. Met deze eerste stap hoopt minister dat het centrum bekend wordt en er meer inschrijvingen komen voor trainingen.

“Binnen het toerisme gebeuren is er veel werkgelegenheid”, zegt minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu. Volgens hem zal goed getraind horecapersoneel ervoor zorgen dat de toerismesector op een hoger niveau wordt getrokken. Met de ontwikkeling die de sector meemaakt, zal er zeker meer gekwalificeerd personeel nodig zijn, stelt Kromosoeto.

Behoefteanalyse
Boeddha zegt dat er gewerkt wordt aan het internationaal erkennen van het certificaat van het trainingscentrum. Volgens hem zal een geslaagde van de SHTTC makkelijk werk moeten vinden in de regio en zullen buitenlanders de mogelijkheid moeten krijgen ook trainingen hier te volgen. Er wordt nu gewerkt aan een behoefteanalyse. Over een maand moet deze af zijn en kunnen er gerichtere trainingen uitgeschreven worden.

In mei starten er deelcursussen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je in de toekomst behalve een werk vinden, vanuit HTTC ook aansluiting kan vinden op een HBO horeca opleiding, stelt Boeddha.

Julio Irokromo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May