Hooghart: Miskin blijft CLO-minister
27 Apr 2012, 12:00
foto
Minister Michael Miskin


Minister Michael Miskin (Handel en Industrie) blijft in het kabinet. De bewindsman die namens de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) in de regering zit, gaat wel naar een ander ministerie.

Hooghart zegt aan Starnieuws dat in het laatste gesprek dat hij met president Desi Bouterse heeft gehad over de reshuffling er niets is gezegd over het vervangen van Miskin door de CLO. Naar welk ministerie Miskin gaat, wil Hooghart niet zeggen. Echter vernam Starnieuws eerder dat de CLO het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) is toegewezen. De huidige minister Ginmardo Kromosoeto zal verhuizen naar het departement van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

Binnenlandse Zaken
Hooghart zegt dat de CLO liever het ministerie van Binnenlandse Zaken had gewild. Hij wil vooral benadrukken dat het de CLO niet om gaat minister Soewarto Moestadja een hak te zetten. “Maar met de gezondheidstoestand van deze minister en het vele werk dat gedaan moet worden zou het handiger zijn als de CLO dat ministerie overnam”. Hooghart zegt dat het probleem rond het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso) door de CLO snel en goed opgelost zou kunnen worden. De CLO heeft daar alle kennis en ervaring, maar ook van andere ambtenarenzaken”, meent Hooghart.

De CLO-voorman zegt dat zijn organisatie echter wel tevreden is met welk ministerie het ook krijgt toegewezen. “De politiek heeft ons nooit gekend, wat nu wel het geval is”, zegt Hooghart. Weer legt Hooghart uit dat de CLO jarenlang strijd heeft geleverd, maar het de politiek is geweest die ervan heeft weten te profiteren. Wij zijn dan ook dankbaar dat deze president ons in de gelegenheid stelt mee te doen in het kabinet”, zegt Hooghart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May