Snijders: Geen probleem met politieke kleur Leeflang
26 Apr 2012, 00:00
foto
Errol Snijders, voorzitter van de Moederbond.


Moederbondsvoorzitter Errol Snijders zegt geen enkel probleem mee te hebben dat zijn algemeen secretaris Murwin Leeflang voorkomt op de lijst van het kandidaat-bestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS). Ik kan onmogelijk daartegen zijn. De politieke kleur van Leeflang is zijn eigen keuze, ik ben van de NDP”, zegt Snijders aan Starnieuws. Volgens hem is er niets aan de hand.

Ook Leeflang zegt dat er geen spanningen zijn tussen hem en Snijders. Volgens de algemeen secretaris zou Snijders eerder dit jaar wel een opmerking hebben gemaakt, toen Leeflang in het NPS-centrum ‘Grun Dyari’ een presentatie had gegeven over zijn ambitie voorzitter van de NPS te willen worden.
Leeflang zegt dat hij jong is en inderdaad politieke ambitie heeft. Tegelijkertijd voelt hij zich ‘happy’ binnen de Moederbond. “Het getuigt natuurlijk van goed fatsoen wanneer je, je voorzitter op de hoogte stelt van je politieke ambities. Ik ben NPS-er, maar dat verandert niets aan mijn bezigheden binnen de Moederbond”, legt Leeflang uit.

Belangrijkere vraagstukken
Snijders wijst er op dat hij onmogelijk in zijn positie als voorzitter van de Moederbond tegen de politieke kleur kan zijn van Leeflang. Bij ons heeft iedereen de vrije keus. Overigens is de Moederbond een product van de NPS”, zegt hij. Leeflang zegt dat als het eventueel erop neer zou komen een keuze te moeten maken tussen de Moederbond en de NPS, hij dit moment niet kan doen. “De verkiezingen binnen de NPS zijn nog niet eens gehouden en weet ik niet wat die toekomst voor mij precies zal inhouden.

Zowel Snijders als Leeflang zeggen dat er belangrijkere dingen zijn om zich mee bezig te houden. Zo zijn voor de beide vakbondsmannen de gesprekken rond het beteugelen van prijzen voor levensonderhoud en de government-take een prioriteit. Beiden geven aan dat hun focus gericht is op de werkende klasse. “Dus ik praat liever over de dingen die te maken hebben met de ontwikkeling van het land en de mensen”, zegt Snijders.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May