Gezin Dinmohamed krijgt SRD 1500 tegemoetkoming
25 Apr 2012, 15:30
foto


Het gezin Dimohamed heeft hulp gekregen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Dit gezin is ontruimd uit een woning waar het ruim 40 jaar gewoond heeft. Voor drie maanden kreeg de familie een financiële ondersteuning van SRD 1500. Op dit moment beschikt het ministerie niet over een vrije volkswoning.

Minister Alice Amafo ontving het echtpaar Dinmohamed vandaag in haar werkkamer. Het gezin is op 9 april ontruimd van de woning aan de Ilahibaksweg. Mohamedsadiek Dinmohamed deelde de minister mee dat het leven van hem, zijn vrouw en twee kinderen van de een op de andere dag veranderd is in een ware nachtmerrie. Het gezin heeft voor een korte tijd zijn verkoopstand aan de Coesewijnestraat als onderdak moeten gebruiken.

Het ministerie meldt dat in eerste instantie voor hulp is aangeklopt bij de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons. Zij heeft het noodlijdende gezin doorverwezen naar Sozavo. Het ministerie is ingesprongen om de nood van het gezin te verzachten. Dinmohamed is nog in een juridische strijd verwikkeld. Het ministerie heeft ondersteuning en begeleiding toegezegd. Het echtpaar Dinmohamed is blij met de hulp van Sozavo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May